IceChat Forums

IceChat 7 => IceChat 7 Problems/Bugs => Topic started by: JukeBoxJoe on April 03, 2015, 07:00:49 PM

Title: Buddy List
Post by: JukeBoxJoe on April 03, 2015, 07:00:49 PM


I just downloaded IceChat 7.8 and all is working great except my buddy list. I set it up with the correct nicks and server addys but the names wont show up on my buddy list when they are online and on the server. Any ideas on why my buddy list wont show up ?
Title: Re: Buddy List
Post by: Snerf on April 03, 2015, 08:50:59 PM
It is best to use the Network name, not the server name. You have to be connected to that exact server for it to work with the server name.

'//echo $network' gives you the network name. Has to be spelled perfectly the same, and it is case sensitive.
Title: Re: Buddy List
Post by: JukeBoxJoe on April 04, 2015, 04:07:52 PM
Thank you for the reply. Will try that.
Title: Re: Buddy List
Post by: JukeBoxJoe on April 19, 2015, 09:15:54 AM
Still have not been able to make the buddy list work. My buddies are online but do not show up on my buddy list. I have listed the correct network and have each buddy listed on that network but they do not show up on the list...Why is this ?
Title: Re: Buddy List
Post by: Snerf on April 19, 2015, 01:54:41 PM
Are they all listed as offline or not at all?
Make sure you have the buddy list enabled.
Title: Re: Buddy List
Post by: JukeBoxJoe on April 19, 2015, 04:09:29 PM
They are not listed at all....
Title: Re: Buddy List
Post by: Snerf on April 19, 2015, 08:55:22 PM
That means they were not added to the proper server, OR, your buddy list is not enabled, in the server editor.
Title: Re: Buddy List
Post by: JukeBoxJoe on April 20, 2015, 03:27:34 PM
How can i enable it ?
Title: Re: Buddy List
Post by: Snerf on April 20, 2015, 07:31:21 PM
Ya, never mind, IceChat 7, there is no such option.

They do not show in the list if:

1. They are not online
2. You have misspelled their nick
3. You have misspelled the network name (it is case sensitive) IE 'QuakeNet' works, 'Quakenet' does not

Connect to QuakeNet, and add Snerf, I am always online, and see if it shows.