IceChat Forums

IceChat 7 => IceChat 7 Scripts => Topic started by: DJTony on June 23, 2012, 09:08:45 AM

Title: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 23, 2012, 09:08:45 AM
Hi, I'm a novice and have no scripting experience. Is there a script that can Auto OP DJ's when they come into the chat room ? Any help anyone can give me would be greatly appreciated.

Thank You
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on June 23, 2012, 04:42:00 PM
You don't need a script for that.  IceChat has a built in system that can do this for you.

Under the options menu, select AutoNick Control.

Select Auto-Op from the list type dropdown box.

Then add in their nickname (full host if you wish), the channel and the network.

To get the network name for your server, type "//echo $network", and use that network name exactly as it appears. If there is no network name , then you need to provide the full server name. This is so IceChat can distinguish #channels on different servers, etc.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 24, 2012, 11:11:30 AM
TY Snerf but i can't seem to get it to work. Here are the settings I'm using, maybe it's me.
Username - DJTony!*@*
Channel - #oldiesyourwayradio
network - irc.va.us.mibbit.net

Don't know if these are right but it still won't auto op.

Thank You

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Morio on June 24, 2012, 11:21:59 AM
You're supposed to use the network name, not the server address (though sometimes they are the same). To find out the network name, type //echo $network while you are on that network
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 24, 2012, 11:47:00 AM
Hey thanks Morio, but that didn't work, here's what the settings were
Username-DJTony!*@*
channel-#oldiesyourwayradio
Network-Mibbit

Thanks again.


Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on June 24, 2012, 05:28:35 PM
Are you trying to op yourself?

Because that will not work, you need to be an op, to op 'other' people, it does not work for yourself.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 24, 2012, 07:41:11 PM
SNERF it doesn't work for any of my DJ's. Do they have to be the first one in the room ? I would want it to auto op a DJ whenever they come into the chat room. Hope you can help.

Thanks

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on June 24, 2012, 08:51:19 PM
Well, of course you have to be in the room to be able to op ppl.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 25, 2012, 07:43:48 AM
Okay so what you're saying is, it will only auto op the DJ that comes into the room first. After that all other DJ's who come in have to be manually op'd. Is that correct. Please bear with me , this is all new to an old dog like me. It's tough learning new tricks.

Thanks again

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on June 25, 2012, 08:17:26 AM
No.
I am saying, in order for the Auto-op to work, you have to be in the room first, and opped.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 25, 2012, 01:24:00 PM
Okay thank you Snerf. I'll give it a try and get back to you.

Thanks Again

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on June 25, 2012, 02:00:39 PM
Hey Snerf, it worked, TY so much. Will it work the same way for auto ban. Let me know.

Thank You So Much..........

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on June 25, 2012, 02:55:22 PM
Yes, it would work the same way.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Chan|Clan on August 17, 2012, 11:40:24 AM
Hmmm... The AutoOP is a CHANNEL function used at a "CHANNEL" level and not at the NickControl level?  It seems the AutoOP should be a feature of the right click on the Channels.

I couldn't get the AutoOP in the AutoNick to work either

EDIT: OOOPS I had a channel listed that I wasn't an OP in...
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on August 17, 2012, 04:40:37 PM
AutoOP is for opping other people in the channel, not yourself.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on January 13, 2013, 08:40:49 AM
Hi SNERF, I've got a new question about auto op. Can my DJ's get auto op'd at anytime they come into the room without me being in there too ?. Also, can the feature of the "first one in the room gets op'd" be turned off smoehow ?.

Thank You

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on January 13, 2013, 11:11:50 AM
Well, 'you' can not auto-op anyone if you are not there.
You would need a bot, or channel services to do this for you.

If you want to maintain control over a room, you need channel services in there to control it. Ask your networks help channel for further information if this can be done.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on January 14, 2013, 06:57:02 AM
Ok SNERF TY for the reply.

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on February 19, 2013, 07:04:42 PM
Hi Snerf, I took your advice and installed a BOT, it works great . I just have a question about Adminstrator Privliges ?
I'm the owner and founder of the chat room can you tell me how I can get Adminstrator Privliges.

Thank You

Tony
Title: Re: Auto OP Script
Post by: Snerf on February 19, 2013, 07:32:42 PM
Administrator priveledges to what?
If you mean the channel itself, you would have to use the services bot, IE chanserv, or whatever the network you are connected to provides. Consult the networks help channel or their website for further information.
Title: Re: Auto OP Script
Post by: DJTony on February 20, 2013, 03:01:05 PM
TY for the reply Snerf.

Tony